Parttime ondernemen of starten als ondernemer vanuit een uitkering

Wil je beginnen met ondernemen of lukt het niet om een minimum inkomen te verdienen dan kun je van het UWV of de Gemeente hulp krijgen bij het starten van een eigen bedrijf.  Er is veel informatie beschikbaar over het maken van een ondernemingsplan, boekhouding en marketingstrategie. Ook op internet zijn genoeg tips te vinden te beginnen bij de KvK.

Via de Gemeente Groningen ben ik in contact gekomen met startende en parttime ondernemers. De grootste beperkingen die veel startende ondernemers hebben probeer ik op te lossen.

Je betaalt wat je wilt uitgeven

Goed advies specifiek voor jouw situatie is vaak lastig te vinden of niet te betalen. Ik zie het als een investering. De beste marketing is iemand die over mij vertelt. En de beste klant is een klant die je boven verwachting hebt geholpen.
Daarom help ik starters voor het bedrag wat zij er voor over hebben. Dan bekijk ik wat er mogelijk is. Is je verwachting niet realistisch is, krijg je dat advies.

Ik help een beperkt aantal starters op deze wijze. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Van dromen en ideeën naar echt beginnen

De grootste en moeilijkste stap is beginnen. Iedereen heeft wel eens de gedachte om voor zichzelf te beginnen, maar niet iedereen doet het. Doe bijvoorbeeld eens de ondernemerstest van de KvK. Ik help ondernemers hun beperkende gedachten en overtuigingen te veranderen. Wat zijn je kwaliteiten en hoe ga je om met je valkkuilen? Daarna maken we je plan concreet.

Vaardigheden leren

Met opdrachten ontwikkel ik je ondernemersvaardigheden. Veel kun je gewoon zelf doen. Begin met kleine dingen en doe ze ook. Spreek met jezelf af dat je elke week een keer afspreekt met iemand die je kent om over je idee te praten. Of bied je product aan een bekende aan en vraag feedback. Ga met iemand mee naar een netwerkbijeenkomst.

Hoe verkoop je iets

Veel ondernemers vinden klanten vinden het lastigst. Is dat wel zo? Klanten zijn overal. Je moet ze alleen overtuigen met jou zaken te doen. Ik leer je jezelf en je product te verkopen met technieken uit de psychologie.