Hoe gaat gesprek met psycholoog over je bedrijf of je werk?

Kort samengevat: het gaat om een gesprek over jou als persoon in je werk. Waar loop je tegenaan?  Wat kan beter? Hoe ga je met situaties en anderen om ?

+ Gedrag veranderen+ Jezelf motiveren
+ Omgaan met stress + Balans werk en privé krijgen
+ Energie vinden om te beginnen + Bedrijfscoaching
+ De sociale vaardigheden leren + Problemen op je werk oplossen

Ga naar: Diensten Psycholoog

Neem contact met psycholoog op

Een gesprek met een psycholoog, dat is vaak het laatste waar een  werknemer, MKB-er of ZZP-er aan denkt: Burn-out, depressie of mentale  klachten. Met psychische problemen ga je, na verwijzing door de huisarts, in therapie bij een GZ-psycholoog gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg.

Zonder verwijzing kun je bij DIL terecht voor inzicht in jezelf, voor de omgang met anderen of voor een sparringspartner. Als sociaal en organisatiepsycholoog ben ik gespecialiseerd in veranderen van gedrag, gevoelens en gedachten van mensen op het werk.

In een goed gesprek bespreken we de persoonlijke uitdagingen waar je in jouw werk en bedrijf mee te maken hebt. We ontwikkelen jouw sociale vaardigheden, zodat je zelfverzekerder in de zakelijke omgang wordt.
Soms heb je behoefte aan een klankbord, wil je grote beslissingen met een deskundige doorspreken of heb je behoefte aan feedback.
Bij escalaties met mensen in je omgeving, help ik de relatie herstellen en klachten voorkomen.

Voor meer informatie over een gesprek, lees de  werkwijze van een psycholoog.

Ik praat met een gedragsdeskundige die me als ondernemer begrijpt en mijn ondernemersvaardigheden verbetert. Ik leer mezelf verkopen, om te gaan met anderen en het beste uit een lastige situatie te halen.

Een goed gesprek met psycholoog over jezelf

Wil je het beste uit jezelf halen? Ontwikkel je sterke kanten en leer omgaan met je zwakke punten. Ben je de focus op jouw bedrijf kwijt. In gesprek gaan we in op zaken die je motiveren,  je inspiratie en wat je doelen zijn. Je bespreekt je problemen en zorgen liever niet met bekenden. Het is nodig je gedachten uit te spreken om alles op een rijtje te krijgen. Voor familie, vrienden en kennissen is het lastig objectief te zijn. Krijg een aantal praktische tips die je gelijk kunt toepassen in de praktijk. Wissel van gedachten en ontvang feedback op jouw gedrag.

Als psycholoog help ik jou en jouw bedrijf, in goed vertrouwen, verder.

Een goed gesprek met psycholoog over anderen

Waarom gedraagt iemand zich zo en hoe ga je daar mee om? Het komt vaak voor, dat iemand wat zegt of gedrag laat zien, terwijl er iets anders speelt. Het gedrag van anderen is lastig te begrijpen, zeker als je er van zo dichtbij mee te maken hebt. Hoe geef je feedback over iemands gedrag zonder het persoonlijk te maken? Soms moet je “nee” zeggen, hoe kun je een goede werkrelatie houden? Samen bespreken we het gedrag van anderen, proberen we afstand te nemen en bekijken we jouw rol. Leef je in en leer vanuit een ander perspectief te zien.

In de toekomst kun je je makkelijk verplaatsen in een ander om daar op in spelen.

Een goed gesprek om conflicten te voorkomen

Ruzie, conflicten of klachten kunnen je als ondernemer veel problemen opleveren. Een nare ervaring met een klant of medewerker kan je s’nachts wakker houden. Liever laat je een probleem niet escaleren tot een juridische strijd. Conflicten ontstaan vaak, omdat je het gevoel hebt dat de ander je niet begrijpt. Het is dan lastig de emotionele kant te scheiden van de zakelijke kant. Een klant die klaagt, waarbij een probleem naar tevredenheid wordt opgelost, wordt een trouwe klant. Als psycholoog komen we tot een passende oplossing gericht op behoud van de relatie.

Bij problemen met mensen kan ik als  jurist daarbij meedenken over de objectieve feiten en juridische gevolgen.